Om RewardSmarter

RewardSmarter hjälper HR att arbeta strategiskt med Compensation & Benefits. Efter tjugo år i branschen är vi en av Sveriges främsta specialister på området.

RewardSmarter har en unik kompetens inom Compensation & Benefits

Arbetet med årets löneprocesser är ofta onödigt krångligt. Många HR-avdelningar saknar en tydlig strategi för ett effektivt arbetssätt och det är här RewardSmarter kommer in.

Vår affärsidé kombinerar konsultstöd med HR-verktyg och utbildningar som gör Comp & Ben-arbetet enklare för alla.  

Hos oss får du inte bara hjälp med frågor som rör det svenska regelverket. Under två decennier har vi arbetat tillsammans med både svenska och internationella företag som måste anpassa sina processer till andra länder.

Vår kompetens sträcker sig därför längre än många andra i branschen, med erfarenhet av metoder och system som Workday, Benify, Mercer (IPE), Aon (Bas), HAY Group/Korn Ferry (Korn Ferry Hay Guide Chart) och Willis Towers Watson (Global Grading System).

Mattias Klefbäck – grundare av RewardSmarter

Det var när Mattias Klefbäck såg behovet av effektiviserade HR-processer som han grundade RewardSmarter. Som konsult arbetar han både strategiskt och operativt med lönefrågor och ersättningsmodeller.

Ingen uppgift är för stor eller för liten och hans pragmatiska tillvägagångssätt har gjort honom till en uppskattad konsult hos flera av Sveriges största företag. Idag är Mattias en av Sveriges mest erfarna konsulter inom Compensation & Benefits.

Effektivisera era processer inom Compensation & Benefits

{

Mattias har stöttat oss löpande i både strategiska och operativa frågor. Han rör sig lätt mellan att kunna ge professionellt stöd i frågor som rör ersättning runt bolagsledning och styrelseärenden till att snabbt och effektivt kunna stötta i våra årliga processer.

Anna Leander, Direktör HR, Stockholm Exergi

{

Mattias har stöttat mig det senaste året när jag har haft behov av strategiskt bollplank i diverse frågor rörande Comp & Ben. Vi fick framförallt ett väldigt bra stöd från Mattias under vår lönekartläggning. Han var ett professionellt bollplank som gav oss både perspektiv och insikter vilket ledde till att lönekartläggningen kunde genomföras smidigare och med högre kvalitet än tidigare. Det känns tryggt att ha en expert vid min sida.

Lovisa Mannerstråle, HR Transformation Lead, Vattenfall AB

Stolt bypartner till Hand in Hand

Vi är stolta över att kunna stötta Hand in Hand, som genom entreprenörskap och utbildning bekämpar fattigdom i världens mest utsatta områden sedan 1989. Vårt byprojekt finns i Kenya, ett land med hög arbetslöshet. Många av de som får ta del av byprojektet lever på mindre än 3,20 dollar per dag.

– Vi har valt att stötta Hand in Hand för att de fokuserar på en långsiktig och hållbar strategi där människor får lära sig att bygga sin egen framtid genom företagande. Vi tror att det inte bara hjälper ekonomiskt, utan att det också bygger en stolthet och självkänsla för att människor ska må bra.

Mattias Klefbäck, grundare RewardSmarter

Projektet handlar om att stötta unga och kvinnor så att de kan försörja sig själv och sin familj. I november 2023 besökte vi Kenya och det var fantastiskt att se den styrka och målmedvetenhet som fanns hos kvinnorna vi träffade.